Gezondheidspsychologie
0511 454 418

Ons aanbod

Chronische pijn:

Jolanda Reitsma is specialist op het gebied van diagnostiek en behandeling van chronische pijn en andere lichamelijke klachten waarvoor geen voldoende medische verklaring gevonden is. Welke aandoeningen vallen hieronder? Hierbij kunt u o.a. denken aan rugklachten, nek- en schouderpijn, fibromyalgie, artrose, whiplash, prikkelbaardarmsyndroom en tinnitus. Deze klachten behandelen wij vrijwel altijd multidisciplinair volgens de stand van de wetenschap. In Multidisciplinaire behandelingen leggen wij u eerst uitgebreid uit wat pijn is en hoe het pijnsysteem werkt. We zetten de factoren die invloed hebben op uw pijnsysteem en de gevolgen samen op een rijtje. Dan kiezen we met u de belangrijkste uit om aan te werken en te beïnvloeden. Dit gebeurt vanuit verschillende invalshoeken. Het belangrijkste en mogelijk het moeilijkste is het aanvaarden van uw huidige klachten. Hiermee helpen wij u. De psycholoog gaat daarnaast o.a. met u aan de slag om uw gedachten en gedrag ten aanzien van pijn en vermoeidheid te doorbreken en te veranderen. Zie ook De waarde van pijneducatie.

Zie voor pijneducatie ook: www.retrainpain.org/nederlands

Chronische ziekte:

Een chronische aandoening, zoals hartfalen of reuma, is een ingrijpende ervaring. Wij helpen u om deze zo goed als mogelijk is te verwerken en ook om zo gezond mogelijk met uw ziekte om te gaan. We willen er graag samen met u voor zorgen dat zelfcontrole en kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk zijn. 

Kanker:

Onze behandelaars zijn KOP psychologen, dit betekent dat zij gespecialiseerd zijn in kortdurende oncologische psychotherapie. Binnen deze sessies helpen wij u om de draad van uw leven weer op te pakken en eventuele belemmerende emoties rond de ziekte te verwerken.

Patiënten met kanker overleven eerst tijdens de ingrijpende behandelingen. Om de behandelingen goed te kunnen doorstaan is het van belang om te vechten om te kunnen overleven. Pas nadat alles achter de rug is en de patiënt als het ware in rustiger vaarwater is beland komt de werkelijkheid van het hebben gehad van een ernstige ziekte hard op hen af. De onzekerheden “overleef ik de ziekte wel?”, “kan ik mijn lichaam wel weer vertrouwen?” kosten veel energie. Vaak gaat het gepaard met angst voor lichamelijke klachten en vermoeidheid. Sommige patiënten raken depressief.

We willen er graag samen met u voor zorgen dat de kwaliteit van uw leven zo optimaal mogelijk wordt.